Важко знайти більш святковий акцент, ніж ароматичні цитруси у формі апельсинів та мандаринів. А що, якщо ви спробуєте перші у пляшці і матимете їх під рукою у будь-яку пору року? Може допомогти апельсинова настойка на спирті або її слабкіша версія, тобто апельсинова настойка на горілці. Якщо у вас немає горілки, то за цим посиланням https://sunduk-pub.kiev.ua/?p=18264 розповідають як правильно розбавити спирт.

Настойка апельсину на спирті

Прекрасним смаком та ароматом апельсинів також можна насолоджуватися поза сезоном для цитрусових. Все, що вам потрібно зробити, це приготувати їх унікальну настоянку, для приготування якої вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • близько 10 стиглих апельсинів – до 1,5 кг,
  • ½ кг цукру,
  • ½ л води,
  • ½ л 96% спирту.

Приготування: ця апельсинова настойка включає використання одного фрукта цілком, тому дуже важливо ретельно вимити його. Очистіть або розділіть апельсини на дрібніші частини – чим менше, тим краще для проникнення смаку. Як ми вже згадували, ми зберігаємо шкірку від одного апельсина, з якого видаляємо білу плівку з гірким смаком. Ми поміщаємо підготовлені фрукти у велику банку, засипаємо їх цукром та заливаємо спирт водою. Ми закриваємо банку і залишаємо її в прохолодному та тінистому місці на 3 місяці.

Після вказаного часу вилийте настойку і профільтруйте через дуже дрібне сито, переважно марлю. Після цієї операції ми розливаємо лікер у пляшки і залишаємо його ще на три місяці, щоб у настоянки апельсина на спирті була можливість придбати більше смаку та аромату. Однак відомо, що чим більше часу минає, тим краще для цього домашнього напою. Замість цукру напій можна приготувати з медом у менших пропорціях.

Настойка апельсина на горілці

Звичайно, рецепт апельсинової настойки не обов’язково має ґрунтуватися на такому міцному алкоголі, як спирт. Його можна успішно замінити горілкою. Настоянка апельсина на горілці вимагає приготування наступних інгредієнтів:

  • близько 9 шматочків стиглих апельсинів,
  • 20 мг цукру або менше/більше залежно від ступеня солодощі плода,
  • 0,5 літра горілки,
  • додаткові доповнення у вигляді кількох гвоздик, кори кориці та ванільних стручків.

Приготування: у цьому рецепті апельсинової настойки використовується лише сік, а не цілий фрукт, тому процес приготування відбувається швидше. Ретельно вимийте фрукти та обсмажте шкіру. Ми терти шкірку з половини апельсина і вичавити сік із усіх них. Для цього найкраще використовувати цитрусову соковитискач, тому що робити це вручну буде неточно. Крім того, якщо у вас немає такого обладнання, ви повинні використовувати більше апельсинів, щоб відповідати кількості соку.

Настойка апельсина на горілці та спирті - найкращі рецепти крок за кроком

У каструлі зваріть апельсиновий сік з цукром, поки він не розчиниться, і з кращими добавками та тертою шкірою. Ми продовжуємо горіти близько чверті, потім видаляємо, додаємо спирт і залишаємо остигати. Процідіть напій через дуже дрібне ситечко або марлю і вилийте його в банку, яка також повинна містити спеції з каструлі, якщо ви вирішили це зробити. Так приготована настоянка апельсина на горілці має стояти п’ять-сім днів. Після закінчення зазначеного часу його необхідно знову відфільтрувати та розлити по пляшках. Його можна вживати негайно або відкладати у прохолодних місцях, щоб він набув смаку та аромату. Замість цукру можна також зробити настоянку з меду у менших пропорціях.

Чи, можливо, апельсиново-лимонна настоянка чи настоянка кави? Надихаючі ідеї

Традиційна апельсинова настойка – не єдиний варіант, тому що в модифікації рецепту ми обмежені лише уявою. Однак відомо, що вони повинні дотримуватись меж хороших смакових композицій. Якщо сама лимонна настойка дуже кисла, і, у свою чергу, помаранчева настойка не дуже чиста, ніщо не заважає їм створити єдиний рецепт настоянки, реалізація якого приведе до чудової апельсиново-лимонної настоянки. Пропорції фруктів можуть бути встановлені відповідно до ваших уподобань, важливо, щоб кількість інгредієнтів, що залишилися, використаних для їх приготування, відповідала.

Чи, може, вас зацікавить настоянка кави з відтінком апельсина? Цей домашній апельсиновий та кавовий напій не складний у приготуванні. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:

  • близько 100 штук кавових зерен,
  • 3-4 стиглих апельсина,
  • 2 чашки цукру,
  • 1,5 склянки води,
  • 0,5 літри спирту.

Ми традиційно ретельно миємо і варимо фрукти, тому що вони будуть використовуватися зі шкірою. Потім наріжте апельсини на дрібніші шматочки, наприклад, на товстіші скибочки або вісімки. Помістіть підготовлені фрукти в банку, де також приземляються кавові зерна. А поки ми готуємо сироп із розчину води та цукру, з якого після охолодження наливаємо фрукти. Це також момент, щоб додати алкоголь.

Після цих дій ми закриваємо банку та залишаємо її на місяць, періодично помішуючи або струшуючи страву.

Після закінчення відведеного часу настоянку кави з відтінком апельсина потрібно тільки відфільтрувати і розлити в пляшки. Кращий час для витримки – 2-3 місяці, протягом яких домашній лікер набуде смаку та аромату. Ця цитрусова настоянка безперечно покращить імунітет і зробить довгі осінньо-зимові вечори приємнішими.